ÉPÍTŐIPARI PANASZMENTESSÉGI INFORMÁCIÓS RENDSZER

Az Építőipari panaszmentességi Információs Rendszer bevezetését az Építkezők Országos Egyesülete azért tartotta fontosnak, mert a jogkövető szolgáltatók mellett az építőiparban sajnálatos módon rendkívül sok olyan vállalkozás van, akiknek a tevékenységében az anyagi mohóság vagy éppen a megélhetési kontárkodás súlyos felelőtlenséggel és szakszerűtlenséggel társul.

 

A szervezetünkhöz érkező panaszügyek áradatából egyértelműen megállapítható, hogy a legtöbb esetben a törvénysértő vállalkozások magatartásának hátterében a számon kérhetőség hiánya áll, ami a jogi procedúra vontatottságából és a károsultak jogérvényesítési erejének csekélységéből adódik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy egyes vállalkozások tudatosan igyekeznek kihasználni mindezt, és rutinszerűen alkalmazzák a jogi kiskapukat arra, hogy kibújjanak a felelősség alól, vagy a profitcsökkentő kötelezettségek teljesítése alól.

 

Ilyen viszonyok között rendkívül fontos az olyan piaci gyakorlatok ösztönzése, amelyek a vállalkozások kiválasztásában az építkezők biztonságát növelik, amelyek segítségével, nagyobb eséllyel kerülhetők el azok a vállalkozások, akiknek a piaci magatartása veszélyt jelent a fogyasztókra nézve.

 

Az Építkezők Országos Egyesületének álláspontja szerint az építkezőket érintő biztonsági kihívásnak nem lehet megfelelni a versenyszféra résztvevőit magában foglaló együttműködés nélkül. Az Építőipari Panaszmentességi Igazolás a társadalom számára kiemelt jelentőséggel bíró intézmény azokat a gazdálkodó szervezeteket különbözteti meg, amelyek az EU-s színvonalú piaci gyakorlatokhoz alkalmazkodva tevékenységük során a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten kívánják kezelni.

 

Tovább az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer oldalára... 

 

A panaszmentességgel kapcsolatban a KSH és a Cégnyilvántartás alapján a gazdálkodó szervezetek esetében, meghatározott sorrendben történik a minősítési auditálás, amely elsősorban arra vonatkozik, hogy az adott cég volt-e érintve fogyasztóvédelmi vagy építőipari jogsértési ügyletben.

 

A vizsgálat eredményének függvényében kerül kiállításra az arra jogosult vállalkozások "ÉpítőipariPanaszmentességi Igazolás" minősítése.

 

A minősítés elnyerésére az Építkezők Országos Egyesülete pályázatot ír ki.

 

Pályázati Felhívás az ikonra kattintva tölthető le...

 

Az Építőipari Panaszmentességi Igazolás minősítés igénylésének alapfeltétele, hogy az igazolást igénylő gazdálkodó szervezet rendelkezzen a „Tiszta Panaszmentes Státusz” előminősítéssel!

 

Az Építkezők Országos Egyesülete által működtetett Építőipari Panasznyilvántartásba napi szinten kerülnek be a gazdálkodó szervezetekről pozitív és negatív adatok, amennyiben az adott vállalkozásról nincsen negatív bejegyzés a nyilvántartásban, akkor Tiszta Panaszmentes Státusszal rendelkezik és így jogosult az igazolás igénylésére!

 

Vajon az Ön cége jogosult az Építőipari Panaszmentességi Igazolás minősítés igénylésére? 


Töltse ki adatlapunkat és hamarosan megtudhatja!